
Sporządzanie potraw i napojów
Przygotowanie i wydawanie dań HGT.02
kwalifikacja w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
(3 semestry)
► ocenianie jakości żywności oraz jej przechowywanie,
► sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów,
► organizowanie produkcji gastronomicznej.
Wymagane dokumenty:
• świadectwo ukończenia szkoły (oryginał)
• dowód osobisty (do wglądu)
• zaświadczenie od lekarza medycyny pracy o braku przeciwwskazań do nauki
• podanie o przyjęcie na kurs kwalifikacyjny WZÓR
• 1 zdjęcie
Absolwent uzyskuje:
• wiedzę i umiejętności pozwalające mu otrzymać dyplom w określonej kwalifikacji,
• zaświadczenie potwierdzające kwalifikacje zawodowe.
*w kursach mogą uczestniczyć absolwenci wszystkich rodzajów szkół, którzy ukończyli 18 lat, a w przypadkach losowych także ci, którzy ukończyli 16 lat.
Już teraz możesz złożyć dokumenty.
Szczegółowe informacje dostępne w sekretariacie Zespołu Szkół Hotelarsko-Turystycznych.