18.03.2011 - Gastronomiczny Talent
Kolejna, trzecia już edycja konkursu przygotowanego przez p. Emilię Młynarczuk - Gastronomiczny Talent, miała miejsce w schronisku przy ul. Kanonierskiej. W kulinarnych zmaganiach wzięli udział uczniowie klasy 3gk.
Uczestnicy konkursu mieli za zadanie w ciągu 2 godzin przygotować przystawkę i deser. Jury w składzie: p. dyr. Aldona Liszka, kierownik schroniska Ilona Rutkowska, p. Joanna Duda i Ewa Rudownik, miało trudne zadanie wyboru najlepszej przystawki i deseru.
Grand Prix zdobył duet Paweł Rybka i Bartek Zacharski. Przygotowali kokosową panna cottę z polewą z granatu i grillowany camembert zapieczony w szynce, podany z przypieczonymi gruszkami.
Kolejne wyróżnione drużyny to:
Aneta Sionko, Ewelina Kalińska i Małgorzata Węgrzyn
Kornelia Kuczek, Marta Jaworska i Katarzyna Krawczyk.
Wszystkim biorącym udział w konkursie gratulujemy, życzymy dalszych sukcesów i w niedalekiej przyszłości reprezentowania naszej szkoły w zewnętrznych konkursach gastronomicznych.
Wkrótce więcej zdjęć.
Dodano: 07-04-11
ŹródÅ‚o: ZSHT Œwidnica
Komentowanie tego newsa zostało zablokowane