14.04.2023 - Kulinarna Mistrzyni ZSHT
W czwartek zakończyła się kolejna edycja Szkolnego Konkursu Gastronomicznego Mistrz Kulinarny ZSHT.
Finał konkursu polegał na przygotowaniu potraw z drobiu według własnej receptury.
Jury w składzie: pani Aldona Liszka – Urbańska, dyrektor szkoły, pani Paula Pilarska – Skoruch, menedżer cukierni Łukowa w Świdnicy, pani Emilia Młynarczuk, kierownik szkolenia praktycznego, pan Ryszard Wiśniowski, psycholog szkolny, Patryk Żółkiewski, przewodniczący szkoły, oceniało: technikę wykonania potrawy, oryginalność i pomysłowość, smak, estetykę podania, sposób prezentacji dania przed jury.
Ze względu na wysokie umiejętności finalistów jury miało problem z podjęciem rozstrzygających decyzji.
Ostatecznie I miejsce zajęła Kinga Copija, która została MISTRZEM KULINARNYM ZSHT, w tym roku szkolnym, II miejsce – Natalia Kucharczuk, III miejsce – Zuzanna Kania, wyróżnienie otrzymali: Natalia Waśniewska i Artur Zaikin.
Ostatecznie I miejsce zajęła Kinga Copija, która została MISTRZEM KULINARNYM ZSHT, w tym roku szkolnym, II miejsce – Natalia Kucharczuk, III miejsce – Zuzanna Kania, wyróżnienie otrzymali: Natalia Waśniewska i Artur Zaikin.
Finaliści konkursu otrzymali cenne nagrody, które ufundowali: Elżbieta i Piotr Mierzejewscy, Anna Malicka - firma MEFISTO w Świdnicy, Michał Buchowski – firma LUCKY DICE, Rafał Woźny- firma Konsultacje, Kredytowe HOSSA w Świdnicy Wojciech Harapkiewicz – restauracja BORECZNA w Michałkowej, restauracja ESPERANTO, restauracja FADO, restauracja STARY MŁYN, restauracja WIEŻA w Świdnicy, cukiernia ŁUKOWA w Świdnicy, Centrum Formy 58100 w Świdnicy, Stowarzyszenie serowarów farmerskich i zagrodowych, Gospodarstwo Kozie KOZŁONOGA w Klecinie.
Konkurs przygotowała pani Violetta Kuklińska-Woźny
Dodano: 18-04-23
Źródło:
Komentowanie tego newsa zostało zablokowane