9.12.2010 - Bożonarodzeniowe specjały na galę
Uczniowie klas gastronomicznych naszej szkoły wspólnie z gośćmi z Zakopanego i Kaszub przygotowywali potrawy bożonarodzeniowe.
Już od rana kuchnia Szkolnego Schroniska Młodzieżowego przy ul. Kanonierskiej wypełniona była zapachami smażonej ryby, gotowanego barszczu i maku, niezbędnego składnika kutii.
wzruszające chwile: krojenie cebuli
Późnym popołudniem uczniowie i nauczyciele mieli okazję porozmawiać o regionalnych zwyczajach świątecznych. Spotkanie "Przy herbacie i kawie o świętach" odbyło się w Szkolnym Schronisku Młodzieżowym.
wspólny koncert: muzyka góralsko-świdnicko-kaszubska
Program Gali (czwartek i piątek):
8:30 Śniadanie
9:30 - 15:00 Praca w kuchni: przygotowanie potraw na pokaz;
9:30 - 15:00 Praca w auli ZSH-T: przygotowanie stołów do prezentacji, przygotowanie ogólnego stołu bankietowego do prezentacji potraw, dekoracja auli;
15:00 Obiad - jadalnia SSM;
16:30 „Przy herbacie i kawie o świętach”- jadalnia SSM;
18:30 Kolacja - jadalnia SSM.
9:00 - 13:00 Ostatnie przygotowania do pokazu: prace końcowe w kuchni (wykończenie potraw, przygotowanie potraw do przetransportowania), aula ZSH-T; przygotowanie auli na przyjęcie gości (prace wykończeniowe przy stole bankietowym, przygotowanie szatni dla gości)
14:00 Gala Bożonarodzeniowa - uroczyste otwarcie przez panią dyrektor Aldonę Liszkę i starostę Zygmunta Worsę, błogosławieństwo JE księdza biskupa Ignacego Deca, degustacja potraw;
17:00 Zakończenie imprezy.
Dodano: 20-12-10
Źródło: ZSHT widnica
Komentowanie tego newsa zostało zablokowane