11.03.2019 - Konkurs Gastronomiczny
11 marca odbył się finał drugiej edycji Szkolnego Konkursu Gastronomicznego Mistrz Kulinarny ZSHT, pod hasłem Zakąski z mięsa zwierząt rzeźnych i podrobów. Finał konkursu polegał na przygotowaniu zakąsek według własnej receptury.
Jury w składzie: pani Aldona Liszka – Urbańska, dyrektor szkoły, pani Paulina Wysk i pan Mariusz Trojanowski, kucharze z restauracji FADO w Świdnicy, pani Emilia Młynarczuk nauczyciel przedmiotów zawodowych, pani Weronika Szaradowska mistrz kulinarny ZSHT poprzedniej edycji, oceniali: technikę wykonania potrawy, oryginalność i pomysłowość, smak, estetykę podania, sposób prezentacji dania przed jury.
Ze względu na wysokie umiejętności finalistów jury miało problem z podjęciem rozstrzygających decyzji.
I miejsce - Daria Globisz,Â
II miejsce – Natalia Jankowska,
III miejsce – Elżbieta Drabik,
II miejsce – Natalia Jankowska,
III miejsce – Elżbieta Drabik,
wyróżnienie otrzymali: Natalia Klag i Tomasz Iwanicki.
Finaliści konkursu otrzymali cenne nagrody, które ufundowali: Elżbieta Mierzejewska, Anna Malicka - firma MEFISTO w Świdnicy, Michał Buchowski – firma LUCKY DICE, Joanna Dolińska – Romanowicz– kawiarnia NO SUGAR CAFE w Świdnicy, Jerzy Sosnowski - Centrum Fitness BODY ART. w Świdnicy, restauracja ESPERANTO w Świdnicy, restauracja FADO, Bartosz Zatorski – kino CINEMA 3 D, Sylwia Kamińska – Centrum Dietetyczne NATUR HOUSE w Świdnicy, Katarzyna i Marcin Młynarkiewicz, Marzenia i Stanisław Chojeccy – cukiernia CHOJECCY w Świdnicy, Natalia Olendzka– restauracja MIRJAM 2 w Świebodzicach.
Dodano: 13-03-19
ŹródÅ‚o: V. Kukliñska-WoŸny
Komentowanie tego newsa zostało zablokowane