23.03.2018 - Savoir vivre przy świątecznym stole
Uczennice Zespołu Szkół Hotelarsko-Turystycznych pod opieką pani Magdaleny Kołodziejczyk przeprowadziły warsztaty dobrego wychowania dla uczniów klasy 0 Szkoły Podstawowej nr 8.
Temat savoir vivre jest dla nas bardzo ważny. Ucząc się w zawodzie technik hotelarz – mówiły uczennice – z przyjemnością tą wiedzą podzieliłyśmy się z młodszymi kolegami i koleżankami.
W świąteczne dni wybieramy najładniejszą zastawę stołową, polerujemy szkło i sztućce, nakładamy na stół biały obrus i nie zapominamy o serwetkach. Zasady dotyczące jedzenia nie są związane tylko z samym podawaniem i spożywaniem potraw, ale również z nakrywaniem do stołu. Najważniejsze jednak pozostaje zachowanie przy stole. Mamy nadzieję, że po naszych warsztatach uczniowie Szkoły Podstawowej nr 8 nabyli praktycznych umiejętności z zakresu współczesnego savoir vivre i tym samym będą mogli zaskoczyć swoich rodziców.
W świąteczne dni wybieramy najładniejszą zastawę stołową, polerujemy szkło i sztućce, nakładamy na stół biały obrus i nie zapominamy o serwetkach. Zasady dotyczące jedzenia nie są związane tylko z samym podawaniem i spożywaniem potraw, ale również z nakrywaniem do stołu. Najważniejsze jednak pozostaje zachowanie przy stole. Mamy nadzieję, że po naszych warsztatach uczniowie Szkoły Podstawowej nr 8 nabyli praktycznych umiejętności z zakresu współczesnego savoir vivre i tym samym będą mogli zaskoczyć swoich rodziców.
Dodano: 26-03-18
Źródło:
Komentowanie tego newsa zostało zablokowane