25.03.2018 - Tradycyjnie w Marcinowicach
Delegacja ZSHT po raz kolejny zaprezentowała pomysł na aranżację stołu i dobór potraw Świąt Wielkiej Nocy.
Tradycje Stołu Wielkanocnego odbyły się po raz czternasty w Marcinowicach, gromadząc wiele świątecznych ekspozycji z regiony, Polski, a nawet zza granicy.
Nasi gastronomowie przygotowali zestaw:
Danie główne Buraccio czyli carpaccio z buraków z salsą z pietruszki i serem kozim
Zupa chrzanowa
Pasztet wege
Mazurek z konfiturą malinową i migdałową bezą.
Specjały przygotowali uczniowie pod kierunkiem pani Emilii Młynarczuk i Ewy Rudownik.
Nasi gastronomowie przygotowali zestaw:
Danie główne Buraccio czyli carpaccio z buraków z salsą z pietruszki i serem kozim
Zupa chrzanowa
Pasztet wege
Mazurek z konfiturą malinową i migdałową bezą.
Specjały przygotowali uczniowie pod kierunkiem pani Emilii Młynarczuk i Ewy Rudownik.
Dodano: 26-03-18
Źródło:
Komentowanie tego newsa zostało zablokowane