404 Not Found


nginx
Zespół Szkół Hotelarsko-Turystycznych im. Tony Halika

Szczegły aktualności

13.03.2018 - Wyniki konkursu gastronomicznego



W Szkolnym Schronisku Młodzieżowym zakończyła się I edycja Szkolnego Konkursu Gastronomicznego Mistrz Kulinarny ZSHT, pod hasłem Dania rybne z różnych kuchni świata.


Finał konkursu polegał na przygotowaniu dania rybnego według własnej receptury.

Jury w składzie: pani Aldona Liszka-Urbańska - dyrektor szkoły, pani Paulina Wysk i pan Mariusz Trojanowski - kucharze z restauracji FADO w Świdnica, pani Emilia Młynarczuk - nauczyciel przedmiotów zawodowych oraz Marta Kuszel - przewodnicząca szkoły, oceniali: technikę wykonania potrawy, oryginalność i pomysłowość, smak, estetykę podania, sposób prezentacji dania przed jury.

Ze względu na wysokie umiejętności finalistów jury miało problem z podjęciem rozstrzygających decyzji. Ostatecznie I miejsce zajęła Weronika Szaradowska, która przygotowała pieczonego łososia w migdałach podanego na puree z kalafiora z sosem malinowym i szparagi w niemieckiej szynce szwarcwaldzkiej i uzyskała tytuł Mistrza Kulinarnego ZSHT w roku szkolnym 2017/2018. 
II miejsce zajął Damian Adamczyk, III miejsce – Natalia Klag. Wyróżnienie otrzymał Adrian Konas.

Finaliści konkursu otrzymali cenne nagrody, które ufundowali: Elżbieta i Piotr Mierzejewscy, Anna Malicka - firma MEFISTO w Świdnicy, Michała Buchowski – firma LUCKY DICE w Żarowie, Joanna Bierła, Jan Sobiecha – cukiernia BIS w Świdnicy, Joanna Dolińska – Romanowicz kawiarnia NO SUGAR CAFE w Świdnicy, restauracja ESPERANTO w Świdnicy, restauracja MANUFAKTURA W Świdnicy, restauracja DELAGIO w Świdnicy, Jerzy Sosnowski - Centrum Fitness BODY ART. w Świdnicy.

Dodano: 16-03-18
Źródło:




Komentowanie tego newsa zostało zablokowane