13 i 20.02.2018 - Uczniowie ze Strzegomia w ZSHT

Uczniowie ze Szkoły Podstawowej nr 4 w Strzegomiu wiedzą już, jak samodzielnie można przygotować wiele pyszności, a własnoręcznie przygotowany burger może być smaczniejszy niż ten, którego możemy kupić w restauracji typu "fas food".
Uczniowie klas 5-7 ze Strzegomia wzięli udział w warsztatach gastronomicznych, przygotowanych przez panią Ewę Rudownik. Pod okiem nauczyciela przedmiotów zawodowych oraz uczniów ZSHT z klas 1G, 2G, 3H i 4G przygotowywali przysmaki: burgery (tworzone od podstaw z samodzielnie wypiekaną bułką i przygotowanymi składnikami) i pieczone ziemniaczki. Była również sałatka owocowa z syropem pomarańczowy i muffinki. Młodzi adepci sztuki kulinarnej przygotowywali także lemoniadę i bezalkoholowe koktajle, korzystając z shakera.
Uczestnicy warsztatów obliczali zawartość cukru oraz poznawali techniki nakrywania do stołu.
Uczestnicy warsztatów obliczali zawartość cukru oraz poznawali techniki nakrywania do stołu.
Dodano: 22-02-18
Źródło:
Komentowanie tego newsa zostało zablokowane