Kwalifikacyjne kursy zawodowe dla dorosłych w zawodach:
• technik hotelarstwa.
• technik żywienia i usług gastronomicznych.
• kelner.
• florysta, NOWOŚĆ
• technik turystyki wiejskiej. NOWOŚĆ
Wymagane dokumenty:
• świadectwo ukończenia szkoły (oryginał)
• dowód osobisty do wglądu
• zaświadczenie od lekarza medycyny pracy o braku przeciwwskazań do nauki
• podanie o przyjęcie na kurs kwalifikacyjny wzór
• 1 zdjęcie
Absolwent uzyskuje:
• wiedzę i umiejętności pozwalające mu otrzymać dyplom w określonej kwalifikacji,
• zaświadczenie potwierdzające kwalifikacje zawodowe.
*w kursach mogą uczestniczyć absolwenci wszystkich rodzajów szkół, którzy ukończyli 18 lat, a w przypadkach losowych także ci, którzy ukończyli 16 lat.
Planowanie i realizacja usług w recepcji [422402]
kwalifikacja w zawodzie technik hotelarstwa
(2 semestry)
► prowadzenie działalności promocyjnej oraz sprzedaży usług hotelarskich,
► rezerwowanie usług hotelarskich,
► wykonywanie prac związanych z obsługą gości w recepcji,
► przyjmowanie i realizacja zamówień na hotelarskie usługi dodatkowe.
Sporządzanie potraw i napojów [343404]
kwalifikacja w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych
(3 semestry)
► ocenianie jakości żywności oraz jej przechowywanie,
► sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów,
► organizowanie produkcji gastronomicznej.
Wykonywanie usług kelnerskich [513101]
kwalifikacja w zawodzie kelner
(2 semestry)
► przygotowywanie sal konsumpcyjnych do obsługi gości
► wykonywanie czynności związanych z obsługą gości,
► rozliczanie usług kelnerskich,
► sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów.
(2 semestry)
(2 semestry)
Zajęcia będą prowadzone w profesjonalnie wyposażonych pracowniach przez nauczycieli, którzy są doświadczonymi pedagogami najlepszego technikum w powiecie, ekspertami zawodowymi, egzaminatorami zawodowymi oraz autorami podręczników do przedmiotów zawodowych z wyżej wskazanych kwalifikacji.
Już teraz możesz złożyć dokumenty.
Szczegółowe informacje dostępne w sekretariacie Zespołu Szkół Hotelarsko-Turystycznych.
Dodano: 17-05-17