Szczegóły aktualności

11.03.2019 - Konkurs Gastronomiczny


11 marca odbył się finał drugiej edycji Szkolnego Konkursu Gastronomicznego Mistrz Kulinarny ZSHT, pod hasłem Zakąski z mięsa zwierząt rzeźnych i podrobów.  Finał konkursu polegał na przygotowaniu zakąsek według własnej receptury.

Jury w składzie: pani Aldona Liszka – Urbańska, dyrektor szkoły, pani Paulina Wysk i pan Mariusz Trojanowski, kucharze z restauracji FADO w Świdnicy, pani Emilia Młynarczuk nauczyciel przedmiotów zawodowych, pani Weronika Szaradowska mistrz kulinarny ZSHT poprzedniej edycji, oceniali: technikę wykonania potrawy, oryginalność i pomysłowość, smak, estetykę podania, sposób prezentacji dania przed jury.

Ze względu na wysokie umiejętności finalistów jury miało problem z podjęciem rozstrzygających decyzji.

I miejsce - Daria Globisz, 
II miejsce – Natalia Jankowska,
III miejsce – Elżbieta Drabik,

wyróżnienie otrzymali: Natalia Klag i Tomasz Iwanicki.

Finaliści konkursu otrzymali cenne nagrody, które ufundowali: Elżbieta Mierzejewska, Anna Malicka - firma MEFISTO w Świdnicy, Michał Buchowski – firma LUCKY DICE, Joanna Dolińska – Romanowicz– kawiarnia NO SUGAR CAFE w Świdnicy, Jerzy Sosnowski - Centrum Fitness BODY ART. w Świdnicy, restauracja ESPERANTO w Świdnicy, restauracja FADO, Bartosz Zatorski – kino CINEMA 3 D, Sylwia Kamińska – Centrum Dietetyczne NATUR HOUSE w Świdnicy, Katarzyna i Marcin Młynarkiewicz, Marzenia i Stanisław Chojeccy – cukiernia CHOJECCY w Świdnicy, Natalia Olendzka– restauracja MIRJAM 2 w Świebodzicach.

Dodano: 13-03-19
Źródło: V. Kuklińska-Woźny




Komentowanie tego newsa zostało zablokowane